Loading...

Χάρτης Διρφύων Μεσσαπίων


 Χάρτης Διρφύων - Μεσσαπίων

Τα Ψαχνά και τα περίχωρα της Μεσσαπίας δεν είναι σίγουρα Ναύπλιο ούτε Ναύπακτος, δε θα σε σαγηνεύσουν από την πρώτη στιγμή. Κι αυτό μπορεί να το γράψει απροκάλυπτα κάποιος που εκ των υστέρων εγκαταστάθηκε στην περιοχή. Κάποιος που δεν έχει το βάρος της γενέθλιας γης στην κρίση του κι έτσι βλέπει τα πράγματα από τη μεριά του παρατηρητή ιδιό-τροπα όπως βλέπει ένας το βουνό..... από την πεδιάδα.

Σαν μείνεις όμως λίγο, θα δεις ότι η περιοχή έχει απ’ όλα. Θες θάλασσα, την έχεις. Άγρια μαγευτική θάλασσα στο Λιμνιώνα, γυναικείας ομορφιάς, έτοιμη να σε πάρει στην αγκαλιά της και αν είσαι κι άμαθος να σε βάλει σε φουρτούνες. Ήρεμη στον Ευβοϊκό, πάντα γαλήνια στα Πολιτικά προστατευμένη απ’ τις αγκάλες των γύρω βουνών, μικρούς κόλπους παραδεισένιας ομορφιάς   στη Δάφνη της Νεροτριβιάς.

Θες βουνό, το έχεις. Δάση με πεύκα και έλατα πιο ψηλά ένα γύρω. Έτοιμα να μπεις και να χαθείς ή ν’ αποξεχαστείς κατά μόνας ή κατά ζεύγη στη σιγαλιά τους. Λόχμες κι απόσκια μονοπάτια σε περιμένουν να τα διαβείς, μυρουδιές από φλισκούνι, τσάι και ρίγανη θα σου γαργαλίσουν τη μύτη και όλο και κάποια πηγή θα βρεις να σβήσεις τη δίψα σου και να ξαποστάσεις.

Σ.Π.Παπασηφάκης

 

Αξιοθέατα 2843931254534071489

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Αρχική σελίδα item

Δημοφιλη Νεα

Διαβαστε Περισσοτερα Διαβαστε Περισσοτερα Δειτε τα Ολα Ειπε Σχετικα Αρθρα Επιλεγμενα Σχολια: Μενού